söndag 24 maj 2015

Fagerås och Ulricehamn

Tiden går fort när man har roligt sägs det ju. Men att glömma bort bloggen var ju inte meningen. Tanken var ju att detta skulle vara en levande blogg. Får helt enkelt bli skärpning på den punkten.

Sedan första resan i år vid påsk så har det blivit två husbilsresor till. Här kommer en liten sammanfattning från årets andra husbilsresa.

Vi tog husbilen söderut fredag 1 maj. Vi hamnade i Ullared och tog en natt på Gekås camping som var helt fullbelagt. Vi shoppade lite under fredagen och sedan åkte vi vidare på lördagen.
Jag hade läst på en annan husbilsblogg om ett ställe som heter Fagerås. I Fagerås finns väldigt många påsk och pingsliljor, de är inte bara många i antal utan även i antal sorter. Detta ville vi gärna se även om vi kanske inte riktigt var i rätt åldersgrupp :-)
Det var faktiskt häftigt att vandra runt på den ca 700 m långa slingan i havet av alla blommor. Enligt hemsidan så blommande 95% av blommorna när vi var där. För intresse gå in på www.paskliljor.nu för att läsa mer om Fagerås.



Det går även att köpa fika, våffla och kaffe el dricka för en liten peng. Hit kan jag absolut tänka mig att åka igen.
Från Fagerås styrde vi sedan bilen mot Ulricehamn. På vägen stannade vi till i Gällstad för lite shopping. Vi tog sedan oss en natt på Prångens Camping i Ulricehamn. Själva campingen är enligt mej inte så tilltalande men det finns det man behöver för övernatting. Mycket låmgliggare/säsongcampare och det kan jag förstå för läget är det inget fel på alls. Mycket fin utsikt över både Ulricehamn stad samt sjön Åsunden. Vi tog en promenad längs strandpromenaden in till centrum.
 Utsikten från husbilsfönstret
 Sjön Åsunden
 Sjön Åsunden
Tidig morgon med blicken ut över sjön Åsunden från campingen

Sedan var det dags att åka hemåt för att planera för nästa resa som gick av stapeln veckan efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar