torsdag 4 augusti 2016

Örebro-Uppsala!

Vi lämnade Sveriges sjätte största stad, Örebro, och åkte till Sveriges fjärde största stad, Uppsala!

Men vi åkte ju såklart inte raka vägen utan klämde in två husbilsfirmor längst vägen. Vi började med ett besök hos Tumbo där vi hittade en fin men kanske lite för dyr bil... Det blev alltså inget köp men bilen är helt klart intressant! 


Sedan blev det lunchstop vid Erikslund , tanken var att äta på IKEA men vi var inte ensamma om vi säger så, så det blev istället en pizza på en pizzeria. 


Sedan besökte vi Lindströms bil utanför Enköping, där hittade vi ingen bil som föll oss i smaken så vi fortsätter att köra vår fina Travel van ett tag till :-) 

Det regnade bra runt Västerås men i Uppsala visade sej solen! 


UPPSALA
Välkommen hit
Välkommen hem. 
Så står det på "statyn" när man kör in i Uppsala. Trevlig text som välkomnar både turister och boende som varit utanför stadens gränser. 

Åkte sedan till Uppsala och campingen Fyrishov. Detta är verkligen inte en camping i min smak men återkommer troligtvis i ett senare inlägg om campingarna/ställplatserna vi bott på denna sommaren! 

Efter en snabb fika i husbilen cyklade vi in till stan och kikade i lite affärer, domkyrkan och slottet tar vi imorgon!

På väg tillbaks till campingen smet vi in på bowlinghallen på Fyrishov och spelade en timme bowling. Kul men jag förlorade även om jag vann första serien. Enligt mej den riktiga och betydelsefulla serien. :-) 

Efter bowlingen tände vi grillen och nu är det TV-mys i bilen! 


Imorgon ska jag uppräcka lite mer av vad Uppsala erbjuder sina turister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar