måndag 20 juli 2015

Kneippbyn!

När vi planerade vår Gotlandsresa visste vi inte riktigt hur det skulle vara på ön. Är det mycket eller lite folk, är det lätt att hitta ställplatser eller lediga campingplatser? Då ingen av oss tidigare hade varit där så bestämde vi oss för att förboka alla våra nätter på campingplatser. De första tre nätterna bodde vi på Kneippbyn ca 3 km söder om Visby.

Kneippbyn lockar framförallt barnfamiljer som ska besöka vatten och sommarlandet. Campingen ligger i direkt anslutning till parkerna vilket är perfekt för barnfamiljerna som ska dit.
Campingen är uppdelad i olika områden, till största delen i två områden som i sin tur ligger i tre etage vilket innebär att det blir ytterligare små områden på området.

Vi fick en plats längst bort, högst upp vilket innebar att vi hade en lugn plats med en underbar utsikt över Östersjön och båtarna som var på väg eller i från Visby.
Det som var ett litet minus var att det blev en liten bit att gå till servicehuset, men det låg ändå inte alltför långt bort.

 Utsikt från husbilsdörren

 Solnedgångarna var fantastiska 


När det gäller servicehuset så var det fräscht och i två våningar. På övervåningen fanns det ett stort modernt kök med stort allrum med Tv. Två toaletter samt en bastu fanns också på övervåningen. På undervåningen (trappa ute) så var det ett typiskt servicehus med flera gemensamma dam och herr-toaletter och duschar på rad samt separata tvättrum. Även nedervåningen var fräsch och sällan kö.
Det fanns också tvättstuga i servicehuset. På det andra området fanns det också ett servicehus med separata dam och herrtoaletter + dusch, kök och diskrum.

Allrum med TV vid köket i servicehuset

 Köket i servicehuset

Duschar på nedervåningen i servicehuset

En del av campingen hade sk husbilsplatser, med asfalterad yta för bilen och gräsmatta bredvid.

Det finns flera restauranger på området, ett magasin som sålde kläder, souvernier, glass mm. Det finns en äventyrsgolfbana samt en affär vid infarten till campingen.


Jag anser att Kneippbyn vänder sig mest till barnfamiljer som ska besöka vatten och sommarlandet. Vi hittade tex ingen strand/badplats på området och vi kommer nog inte att bo där igen om vi besöker Gotland/Visby men jag kan ändå rekommendera campingen för de som är intresserade att besöka parkerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar