torsdag 27 augusti 2015

Böda Sand

Vi hade bokat tre nätter på den omtalade campingen Böda Sand, campingarnas camping!

Vi bodde här en natt i maj och då var det bara säsongarna som hittat hit och ett fåtal övriga gäster så det skulle bli skoj att se hur det var under högsäsong. På Böda behöver man boka i god tid för under veckorna 28-31 är det mer eller mindre fullbelagt. Böda Sand är Sveriges största camping med lite drygt 1500 campingtomter plus olika stugalternativ. Här trivs både barnfamiljer, unga par, kompisgängen, medelålders och pensionärerna. Här finns nått för alla, om man gillar lite håll i gång på sin semester.

Här finns allt du behöver för en lyckad semester. En två mil lång sandstrand med vit härlig sand, långgrund barnvänligt bad, poolområde, restauranger, glasskiosk, gatukök, affär, bageri, frisör, lekparker, utomhusscen, barnklubb, afterbeach med liveband, äventyrsgolf, trampbilsuthyrning, och golfbana. Jag har säkert glömt något men som sagt här behöver man inte vara sysslolös och man behöver inte lämna området.

Böda Sand behöver upplevas. Och även om det är mycket folk så är campingen uppdelad i olika områden så det blir ändå ganska lugnt vid campingtomterna då de flesta aktiviteter är i centrum.

 Vår plats

 En skön stund på stranden

 En del av stranden, norrut

 Ett av servicehusen

 En campinggata

Vår campinggata

 Centrum

 Centrum

 Glasskiosk och gatuköket



 Centrum

 Kö till incheckningen när vi checkat ut

Bilderna från campingen är tagna när vi skulle åka hem och då började det tyvärr regna men de andra dagarna hade vi strålande solsken och härligt väder.

En dag tog vi en cykeltur till Böda Hamn, en liten tur på ca 7 km enkel väg om jag inte minns fel. Här åt vi lunch på restaurang Böda Hamnkrog. Här i Böda Hamn finns det också en fin ställplats. Kan tänka mig att prova att stå där om det finns plats vid nästa besök på norra Öland. Vi spelade också minigolf på Böda Hamns camping.
Böda Hamnkrog

Efter tre härliga dagar på Öland var det dags att åka hem. Vi hamnade i bilkö från Löttorp och hela vägen ner till Borgholm. Detta väckte barndomsminnen till liv hos mig och min syster som spenderat alla barndomens somrar på Öland/Kalmar.

Bilkö på Öland

För att summera Böda Sand i så få ord som möjligt så är det att det är en stor camping med mycket aktiviteter och här kan man bara vara om vill. Allt som du behöver finns inom räckhåll men gillar du stillsamma campingar så ska du välja en annan.



1 kommentar:

  1. Nu när det gått ett tag, så kan jag helt klart tänka mig att åka till Böda Sand igen. Och jag tycker att vår gata var bra, även om vi hamnade på en tomt bestående av "sjunksand"... :-) Och ställplatsen i Böda hamn verkade jättemysig. Mer Öland åt folket! :-)

    SvaraRadera