fredag 28 augusti 2015

Töreboda

Vår nästa resa med husbilen gick till Töreboda där huvudmålet med resan var att äta hamburgare på Mandy´s. Från Mandy´s egna hemsida: Mandy´s Diner har två restauranger en i Älvsered (14 km utanför Ullared) och den andra ligger i Töreboda (11 km utanför Mariestad)  Krogarna med mat och fullständiga rättigheter i äkta amerikanska 50- och 60-talsmiljöer där all dekor är i original.

Här dricker du smarriga milkshakes, goda drinkar och äter bland annat spare ribs, american pancakes, kycklingsspett, Sirloin steak och givetvis även hamburgare.
Allt detta i en härlig retromiljö med rock'n'roll-musik, meny med riktigt god mat inspirerad av det amerikanska köket.


 Hamburgarna serveras i pappbilar av olika amerikanska bilmodeller. 

Vi passade också på att cykla en bit längst Göta kanal. Vi cyklade ca 3 km till Hajstorp, där vi tittade på slussning, åt glass och njöt av naturen.

 Längs kanalen mellan Töreboda och Hajstorp


 Mycket trafik i kanalen


Här finns ett café och ett vandrarhem i det gula huset
Det finns även en ställplats för husbilar, betalar gör man i cafét

Vi bodde två nätter på Töreboda camping och bad. Detta är en mycket fin anlagd camping. Plana gräsytor indelad i två områden. De finaste platserna är de utan el, de ligger direkt vid kanalen, bara ett staket avgränsar mellan kanalen och cykelleden in till och campingen.

 Platser utan el med kanalen precis utanför staketet

 Här kan man tömma gråvatten och toatanken

Plana campingtomter

Campingen har också en pool, som är gratis att bada i som gäst men den är även öppen för allmänheten mot en avgift. Poolen ska vara tempererad, vi tyckte dock att den var ganska kall när vi tog ett dopp. 

Poolen

Det finns två servicehus på campingen. Det ena kändes som ett omgjort omklädningsrum från skoltiden men fyllde sin funktion med separata herr och damtoaletter/duschar. För att komma in i servicehuset fick man en elektronisk tagg. 

Campingens reception inhyser också en enklare restaurang och cafe där du kan beställa mat, du kan välja att äta inomhus eller utomhus.

Själva Töreboda är inte så stort men campingen ligger centralt och det tar max 10 min att promenera längst Göta kanal och in till centrum där man hittar restauranger och några affärer. Det är en bra utgångspunkt om man vill ta en liten utflykt och kanske cykla lite längst kanalen.

Jag kan rekommendera Töreboda camping och bad och jag kan absolut tänka mig att bo här igen!

1 kommentar: