torsdag 27 augusti 2015

Oskarshamn-Kalmar

När vi kört av färjan i Oskarshamn vid 20-tiden så åkte vi direkt till Gunnarsö camping där vi vid utcheckning veckan innan bokat oss en plats då vi kom så pass sent med färjan.
Efter en god natts sömn styrde vi husbilen mot Kalmar. Vi hade ju bokat in oss på Böda Sand från onsdag-lördag så vi hade en natt kvar innan vi kunde åka dit. Valet föll till slut på Kalmar och ställplatsen vid hamnen/turistbyrån.

Denna dag strosade vi runt i Kalmar och njöt av solskenet.
 Utsikten från husbilsfönstret vid ställplatsen Kalmar Gästhamn

 Ståtliga Kalmar Slott
 Kalmar Slott

 Tripp Trapp Trull i Kalmar 

Tripp,Trapp,Trull kallas tre små stugor i Kalmar som undgick stadsbranden år 1765 och som troligen byggdes på 1600-talet. Husen ingår i en grupp av stugor typiska för stadens enklare byggnadsskick. De är byggda på små smala tomter anpassade efter läget utmed Fiskaregatan. Tripp är uppförd i en, Trapp och Trull i två våningar och placerade med gaveln mot Fiskaregatan. Kvarteret Tenngjutaren var ett kvarter där hantverkare som skräddare, skomakare, garvare, hattmakare, smeder, snickare, bleckslagare och tunnbindare byggde bostäder och verkstäder.
De är avbildade på vykort och förekommer även i reklamsammanhang för villafärger.

Efter en natt i Kalmar var det dags att åka över den 6072 m långa Ölandsbron för tre nätter på den omtalade campingen Böda Sand på norra Öland. Om det äventyret får ni läsa i nästa inlägg.

Välkommen till solen och vindarnas ö

Men innan vi vi åkte norrut så åkte vi till Färjestaden och Ölands köpstad för lunch och för att handla matvaror att ha i husbilen för resten av veckan. Vi hade bestämt att de tre nätterna och dagarna på Böda Sand skulle vara avkopplande och vi skulle inte lämna campingen (med husbilen iaf).

Ölandsbron från Ölands köpstad i Färjestaden

Här vid Ölands köpstad finns det en gratis ställplats för husbilar där man får stå max 1 dygn. Detta är en helt vanlig asfaltsparkering vid köpcentret och jag vet inte hur många som stannar över natten men det är lätt att parkera här om man ska in och handla på köpcentret som har det mesta man behöver. Här finns det husbilsrutor att parkera i och det finns gott om plats att ta ut bord och stolar vid sin bil om man vill det.

Efter besök i affären var det dags att åka norrut på ön...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar