lördag 28 maj 2016

En solig lördag i maj!

Idag vaknade vi till en solig och molnfri himmel! Frukosten intogs utanför husbilen i solen! Strax efter kl 10 tog vi cyklarna och trampade de ca 6 km från campingen i Råå till knutpunkten i Helsingborg! Vi parkerade cyklarna i ett cykelgarage och sedan gick vi till Scandlines biljettkassa och köpte ToR-biljetter till Helsingör! 

            
Det var mycket folk som skulle med färjan men vi kom ändå med nästa avgång! 20 min senare var vi i Danmark! 



Vi strosade lite på gågatan, hittade en restaurang som såg trevlig ut och beställde var sin hamburgare. Och vilken hamburgare, det var nog en av de godaste burgarna vi ätit, någonsin! 



Mätta, nästan för mätta, fortsatte vi vårt strosande på gågatan och det blev även lite shoppat. Innan vi tog sikte på färjan gick vi på bageri-jakt, vi ville ju köpa danska wienerbröd med chokolaaade... 

 
Nu var vi redo att ta färjan tillbaks till Sverige igen! Innan vi fick gå ombord var det id-kontroll, vilket vi visste om, men lite förvånade blev vi när det var id-kontroll även när vi kommit av båten i Helsingborg! Varför är det kontroll på bägge sidor sundet?
Hur som helst så var vi välkomna in i Sverige :-) 

Vi cyklade tillbaks de ca 6 km till campingen och sedan gick vi och kollade in stranden vid campingen! 




Nu var vi ju bara tvungna att känna på vattentemperaturen när vi var så nära! Det var uppfriskande temperatur om man säger så! Det hade nog gått att doppa sig om man haft badkläder med sig men man hade ju inte varit i så länge... :-) 



Med nybadade fötter gick vi till campingens reception, köpte varsin glass och sedan gick vi en runda på campingens minigolfbana! Jag, Catarina, förlorade årets första kamp med ett ynka slag... 

Sådana här minigolfbanor är ingen favorit hos mig, Catarina! Jag gillar bättre de gamla bangolfbanorna...

 
Efter golfen gick vi tillbaks till husbilen och tände grillen! 


Det har varit en underbar dag med sommartemperatur hela dagen! Vid 18.30 när vi grillade visade termometern 23 grader i skuggan & nu kl 20.00 är det 20 grader på skuggsidan av husbilen! Det är verkligen gött att leva sådana här dagar och husbilslivet är verkligen underbart! 

1 kommentar:

  1. Å vad härligt det låter! :-) Trodde dock inte att någon burgare kunde slå den ni åt vid Höga Kustenbron?! :-)

    SvaraRadera