onsdag 25 maj 2016

Holland 2016, dag 7

På den sjunde dagen ringde väckarklockan tidigt. Kl 07,00 var det dags att checka ut från camping Vliegenbos i Amsterdam och styra kosan mot Roermond. Här finns McArthur Glen Designer Outlet. En stor outlet med märkesbutiker som bla Hugo Boss, Armani, Gucci, Prada, Versace, Michael Kors, Swarovski, Converse... Även flera sportmärkesbutiker finns så som tex Adidas, Puma, Nike, Asics. Lite roligt är att svenska Fjällräven har butik här. Att åka hit var mest en rolig grej. Området är uppbyggt som en liten stad med varje butik inrymd i ett litet hus. Priserna ska enligt hemsidan vara upp till 70% av ordinarie affärspris.

                                

                                

                                

Efter ett par timmar här styrde vi sedan husbilen mot Tyskland för att en stund senare åka in i Nederländerna igen. Målet var det stora varuhuset Obelink Vrijetijdsmarkt i Winterswijk.
Detta är en fritidsmarknad, en butik som säljer fritidstillbehör. Här finns nog allt som husbil/husvagnsåkaren och tältaren kan tänkas behövas. De säljer även cyklar, skor och kläder. Butiken har större yta än Ullared så det är stort. Vi kom lite sent pga köer in i Tyskland men vi hann gå ett snabbt varv och vi fick köpt några bra-att-ha-grejer.

                               

Nu var gpsen inställd på Grevens ställplats i Tyska Greven strax norr om Munster. En ställplats vi läst om i en husbilstidning. En mycket populär plats enligt tidningen och när vi kom fram vid 18-tiden så möttes vi av en full ställplats. Men vi hade tur och fick en extraplats bland båtarna. Yachthafen Marina som ställplatsen heter ligger mycket fint mellan en kanal och en gästhamn. Nu fick vi ju en extraplats bland de uppställda båtarna men den riktiga ställplatsen var riktigt fin. Hit kan jag absolut tänka mig att åka igen.



 Här kan man på sommaren åka mellan Dover-Calais


 Det finns en restaurang på området. Här höll det på att bli lite tokigt. Vi hade ju ingen aning om att det är svårt att betala med kort i Tyskland. Så efter vi avnjutit en mycket god middag skulle vi betala för oss, då meddelar servitrisen att vi inte kan betala med master card. Vi fick bokstavligen skrapa ihop alla de pengar vi hade, mestadels i småmynt för att kunna betala för oss. En mycket pinsam historia som dock slutade väl. Även om vi inte kunde ge någon dricks...

Karta över ställplatsen

 Ställplatsen

Här står vi bland båtarna på extraplats.

Efter middagen blev det en mycket lugnt kväll i husbilen. De intensiva dagarna tar på krafterna. Vi sov alla tre mycket gott i husbilen...

1 kommentar:

  1. Ja det blev lite svettigt där i restaurangen en liten stund! :-)

    SvaraRadera