torsdag 14 juli 2016

Helsingborg!

Vaknade till sol och blå himmel, så det blev frukost utanför husbilen! Sen tog vi cyklarna in till Helsingborg centrum! En cykeltur på ca 25 min (ca 5,5 km). Cyklade ju samma sträcka senast vi var här i maj men nu kändes vägen kortare men det beror väl på att vi nu visste vägen! Parkerade cyklarna i samma cykelgarage och sedan promenerade vi bort till Kärnan! Gick upp för trapporna och njöt av utsikten. 






Vi gick sedan ner mot stan igen och slank in på Ebbas fik, ett underbart fik med 50-talsinredning. Tyvärr fick man inte fotografera inredningen och sådana förbud respekterar jag. Men jag kan verkligen rekommendera ett besök där bara för miljöns skull! 

Efter fikastunden strosade vi runt i lite butiker innan vi slog oss ner på restaurang Haket för lunch. Lunchen åts ute på uteserveringen även om solen gömt sig bakom molnen! 


Kycklingfilé med klyftpotatis, bea-sås och rödvinsås. Mycket gott! En rejäl salladsbuffé ingick också! 

Mätta och belåtna cyklade vi sedan tillbaks till husbilen på campingen där vi satt ute och njöt av vädret. Solen försökte komma fram och det var riktigt skönt utanför husbilen! 

Efter några timmar tände vi grillen och planerade morgondagen lite. Det har ju blivit dags att lämna Helsingborg imorgon och fortsätta äventyret! Vart vi hamnar återser dock att se... 

2 kommentarer:

  1. Å, jag älskar Helsingborg!

    SvaraRadera
  2. Det är en trevlig stad, fast jag tycker nog att Helsingör är mysigare!

    SvaraRadera