söndag 17 juli 2016

Simrishamn-Karlshamn!

Färden går vidare! Vi lämnade idrottsplatsen i Simrishamn strax före kl 10.00 med GPSen inställd på Kivik. Ett besök på Kiviks musteri stod överst på agendan idag! Vi tog ett varv inne i äpplets hus, där man får en liten historielektion om musteriets historia samt en inblick i hur det ser ut inne i musteriet, hur tillverkningen går till. Det finns också en "trädgård" med massor av olika äppelträd och en päronträdalle. Det finns naturligtvis en butik där man kan köpa div produkter från musteriet!

                       Minnestavla

              Äppelträd i långa rader

                  Äldre äppelträd

                  Päronträdsallen

                          Päron

                          Äpplen

         Vi handlade inte så mycket

 Äppelträdsodling utanför musteriet

Efter besöket vid musteriet åkte vi vidare med siktet inställt på Pukavik och husbilsförsäljningen där men först blev det ett fikastopp i Brösarps backar! 




Vi kom fram till husbilarna i Pukavik men blev lite besvikna, det fanns förvisso en hel del husbilar men det fanns inte många bilar med prisuppgift eller någon som helst information om bilarna. 

Vi åkte efter en stunds kikande vidare. Planen var Karlskrona. Vi stannde till för sen lunch på Mc Donald's i Karlshamn. Efter lunchen ringde vi till Dragsö camping i Karlskrona men där var det fullt så vi åkte istället till Kolleviks camping i Karlshamn och där fanns det plats ledigt för en natt. Så här står vi nu! En fin liten camping vid Östersjön, 3 km utanför Karlshamn! Kvällssolen tittade fram och äntligen känns det som lite sommar även om vår plats ligger i skuggan pga en stor ståtlig ek! 

Vi gick en liten promenad runt campingen, spelade en minigolfsrunda och nu blir det grillning som sig bör på en camping! 

 
                        Badplats



               Minigolf med utsikt

                 Del av campingen

                Vår skuggiga plats

                    Underbar kväll

Imorgon lämnar vi Karlshamn med förhoppning att få en plats på någon camping/ställplats i Karlskrona. Annars får det bli ett dagsbesök och sedan åka vidare... 

1 kommentar:

  1. Åååå... Hade jag vetat att ni skulle hänga i Kivik, hade jag ju bett er köpt sill från Buhres till mig! :-)

    SvaraRadera